Cartea vietii

1484278_1461615584050335_1586048551_n

De ce nu exista o carte a vietii? O carte care sa fie folosita atunci cand suntem pusi la incercare de o putere divina, sau unde sa putem gasi raspunsul marelor intrebari ale existentei.

Cand cumperi un produs, acesta este insotit de un ghid de folosinta pentru a invata cum trebuie manevrata achizitia sau cum sa procedam atunci cand nu mai functioneaza.

Inca de cand eram copila si avem o varsta frageda, mi-am pus aceasta intrebare. La momentul respectiv grijile erau inca dintre cele mai mici si nici macar nu dadusem de marile curiozitati ale vietii. Tot timpul era o parte din mine care se intreba daca in lume exista o carte care imi va spune ce sa fac, ce meserie sa aleg, dupa ce criterii sa imi aleg prietenii sau pur si simplu cum sa ma port cu cei dragi. Am sperat ca poate adultii din jurul meu au asa ceva si din cauza aceasta stiu cum sa se comporte si eram nespus de fericita si nerabdatoare sa ajung in clasele mai mari pentru a descoperii raspunsul la toate intrebarile mele. Dar anii au trecut in zadar, pentru ca toate eforturile mele de a gasi sau de a intra in posesia unei astfel de carti, au dat gres. Dupa ani si ani plini de sperante si de optimism, totul s-a dovedit a fi o mare pierdere de timp si energie.

Din nefericire, viata nu este insotita de un ghid. Nu ne ramane decat sa regretam ca am avut indrazneala de a ne gandi la o intrebare atat de complicata, la care, din nefericire, nu vom gasi niciodata raspunsul; o carte a vietii pur si simplu nu exista.

Dar, dupa mult timp de gandire, am ajuns la concluzia ca poate este mai bine asa. Viata nu are instructiuni, pentru ca fiecare om are propriile reguli si principii si nici un individ nu se aseamana. Asa ca nu ne ramane decat sa cream noi acea carte, fiind ghidati de visele, placerile si dorintele noastre. Nimeni nu poate creea un ghid dupa care sa ne traim viata. Fiecare dintre noi este complet unic, prin urmare, cu totii avem reguli complet diferite. Noi aveam puterea de a ne descoperi pe noi insine si oportunitatea de a fi o persoana cat mai buna, zi de zi. Cu siguranta, niciodata nu vom ajunge la acea “perfectiune” pentru ca nu suntem si nu vom fi perfecti, dar vom trai cu satisfactia ca am pus tot efortul posibil si nu am renuntat niciodata.

Daca noi nu ne putem scrie propriul destin, atunci cine?

Protected by Copyscape Website Copyright Protection

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s