O schimbare

women black and white angelina jolie faces black background 1024x768 wallpaper_www.wallmay.net_44

Din nefericire fiecare dintre noi va trece cel putin o data in viata prin momente foarte grele. Asa este viata, presarata cu urcusuri si coborasuri. Vom avea parte de numeroase clipe fericite de neuitat, dar inevitabil vom avea parte si de momente in care vom simti ca am ajuns la capatul drumului si  indiferent de ce vom face, nimic nu se va schimba. Ceea ce va arata cat de puternici suntem, va fi cum si cat de tare vom lupta cu proprii demoni ca sa trecem peste aceste clipe negre.

Cea mai usoara decizie ar fi sa renuntam. Cu toate ca asta va parea sa fie cea mai simpla solutie, nu va fi cea mai buna. Intr-adevar, este foarte usor sa alegem sa traim in trecut. Acest lucru nu este deloc de condamnat pentru ca trecutul este cel mai sigur refugiu. Trecutul este sigur si nu il mai puteam schimba, iar in momentele grele ale vietii o sa avem impresia ca trecutul a fost perfect. Dar nu trebuie sa il lasam sa ne influenteze. Nu avem cum sa ne intoarcem in trecut. El este doar un capitol care intotdeaua va face parte din viata noastra, dar trebuie sa ne concentram asupra prezentului.

O alta solutie ar fi sa ne uitam la cat mai mutle filme sau sa citim cat mai multe carti si sa ne pierdem in acele povesti. Orice va parea mai simplu si mai placut decat sa traim in prezent. Din pacate, nici aceasta nu va fi o decizie prea buna, pentru ca o sa ne lungim agonia.Vom avea impresia ca viata actorilor din filme sau a personajelor din carti este perfecta. De aceea vom fi siguri ca viata noastra nu este frumoasa si nu va fi niciodata asa. Dar asta nu trebuie sa fie un lucru rau si trist. Din contra, trebuie sa fie un lucru mirific pentru ca viata este doar a noastra si nu a altora. Doar noi ne putem crea viata asa cum ne-o dorim.

E foarte simplu sa apelam la vicii. Sa ne apucam sa fumam tigara dupa tigara, sa bem sticle intregi de alcool sau mai rau, sa luam droguri. Orice lucru care ne-ar impiedica sa traim in prezent ne va da impresia ca ar fi cea mai simpla si cea mai buna solutie. Din pacate nu este cea mai practica. Alcool-ul, tigarile sau drogurile ne-ar face sa traim o iluzie. Am fi intr-adevar fericiti pentru o perioada scurta de timp, dar cand ne-am trezi la realitate, am realiza ca de fapt nimic nu s-a schimbat si problemele nu au disparut.

Cu toate ca este greu trebuie sa traim in prezent. Trebuie sa stam fata in fata cu viata si problemele noastre si sa luam decizia de a schimba ceva. Noi suntem stapanii propriului destin si de aceea putem sa facem orice cu viata noastra. Pentru ca la finalul zilei o sa realizam ca nimeni nu ne va putea schimba viata, decat noi insine. Doar noi suntem cei care putem sa facem o schimbare.

 

3 thoughts on “O schimbare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s